Over ons

Over ons

Logopediepraktijk Oostzaan is de praktijk van Dorine Bloo en Ilse Doorenspleet.

Wij, Ilse Doorenspleet (links op de foto) en Dorine Bloo (rechts op de foto), zijn met onze praktijk gevestigd in het Sociaal Medisch Centrum De Kolk aan het Zuideinde 80D te Oostzaan.In dit multidisciplinair centrum is een goede samenwerking tussen de diverse disciplines.

Wij zijn lid van kwaliteitskring Logopedie op Scholen en kwaliteitskring Zaanstad voor vrijgevestigde logopedisten. Wij zijn lid van de NVLF en zitten in het kwaliteitsregister Paramedici. Wij nemen deel aan de multidisciplinaire bijeenkomsten vanuit De Kolk waar huisartsen, fysiotherapeuten, oefentherapie mensendieck, maatschappelijk werk en wijkverpleging bij betrokken zijn. We begeleiden stagiaires van de opleiding logopedie. Wij zijn beiden OMFT gecertificeerd.

Dorine Bloo

Dorine Bloo is sinds 1987 werkzaam in de vrije vestiging.

In de beginjaren heeft zij haar praktijk in Koog aan de Zaan gecombineerd met het werk in het Zaans Medisch Centrum als akoepedist bij de KNO-artsen en als logopedist op de basisscholen in Oostzaan. De laatste 30 jaar is zij volledig werkzaam in de vrije vestiging: zij heeft all-round ervaring met het onderzoeken en behandelen van kinderen en volwassenen.

Haar speciale aandacht gaat uit naar de stembehandelingen, zowel voor kinderen als volwassenen. Zij behandelt organische, functionele, habituele en psychogene stemstoornissen. Zij maakt tevens gebruik van de methode LaxVox en is MLF(Manuele Larynx Facilitatie) gecertificeerd. Zij is bekend met SPEICH-C en Kinesio-taping.

Zij heeft ervaring met genderdysfonie. Er is nauw contact met de KNO-artsen uit de regio.

U kunt bij haar ook terecht voor adem- en ontspanningstherapie .

Op donderdag en vrijdag is Dorine werkzaam in de praktijk in Oostzaan.

Op maandag- en woensdagmiddag is zij werkzaam in de dependance locatie Medische Centrum Kleurrijk in Zaandam.

Ilse Doorenspleet

Ilse Doorenspleet is sinds 1999 logopediste en werkzaam in de vrije vestiging.

In de beginjaren heeft ze waargenomen in een praktijk in Amsterdam Zuid-Oost waar zij voornamelijk patiënten met afasie en dysartrie zag. Daarna is zij gaan werken in een praktijk in Amstelveen als allround logopedist. Zij heeft in deze periode ook gewerkt bij de GGD als logopedist. Zij nam de 5-jarigen-screening voor haar rekening op verschillende scholen in Zaanstreek/Waterland.

Ilse werkt als allround logopedist en haar voorkeur gaat uit naar spraak-/taalbehandelingen.

Zij is een gevraagd soliste voor klassieke zang. Zij zingt bij Collegium Vocale Zaandam en bij het Amarilli's Sunshine Ensemble te Amsterdam.

Ilse werkt op maandag, dinsdag en woensdag in de praktijk in Oostzaan.
Op donderdagmiddag is zij werkzaam op de dependance, locatie Huisartsenpraktijk Poelenburg te Zaandam.